Foto af stævnen på en sejlende båd

Sejlende sekretær fik job henover ræling

Ann-Sofie var arbejdsløs og på barsel, da hun ved et tilfælde mødte sin nye arbejdsgiver under en sejltur. Hun mener selv, at det var kombinationen af frækhed og udadvendthed, der åbnede døren til drømmejobbet.
Erik Bjerre

Ann-Sofie Høffner på 39 år er sekretær på Ranum Efterskole College i Himmerland og har en lidt anderledes jobsammensætning end de fleste sekretærer. Hun arbejder nemlig som underviser i sejlads og i ridning på skolen udover sit arbejde som skolens sekretær.

Ann-Sofie Høffner var meget målrettet i sit valg af arbejdsplads. Hun fik tilfældigt kontakt til skolens forstander, Olav Storm, på en sejltur, hvor hun næsten blev ansat "hen over rælingen" på to både. Ann-Sophie Høffner beskriver oplevelsen sådan:

- Jeg fik jobbet ved at være fræk. Jeg var sejlende til Rønbjerg i vores nye båd, og så kom forstander Olav Storm sejlende forbi i en gummibåd og roste båden. Vi talte lidt frem og tilbage. Jeg var arbejdsløs og på barsel på det tidspunkt, og Olav spurgte mig, hvor jeg skulle arbejde efter min barsel. Jeg svarede, at jeg skulle arbejde på Ranum Efterskole hvortil han svarede, at så måtte jeg jo hellere komme til samtale på efterskolen.

Vind i sejlene giver arbejdslyst

Ann-Sophie Høffner ville gerne arbejde på Ranum Efterskole, fordi hun havde hørt godt om skolen, og fordi hun vidste, at det var en spændende arbejdsplads, hvor medarbejderne ved siden af deres "almindelige" jobfunktion fik mulighed for at undervise i praktiske fag og for at komme ud at rejse med eleverne.  

Det varierede arbejde tiltalte Ann-Sophie Høffner, som er uddannet butiks-guldsmed, men som savnede variation i sit gamle fag.

- Jeg valgte Ranum Efterskole College, fordi jeg forestillede mig, at jeg ville få en masse nye udfordringer, og fordi jeg vidste, at jeg kunne kombinere mit arbejde med mine hobbies. Der er ikke to arbejdsdage, der er ens. Og så er det dejligt at have med unge mennesker at gøre og at følge med i, hvordan de udvikler sig i løbet af et efterskoleår, fortæller Ann-Sophie Høffner, der har fejret 10 års jubilæum på arbejdspladsen.

Hun har senest været med på forårets sejladsrejse til Grækenland med skolens elever, hvor hun underviste i praktisk sejlads på en 48 fods sejlbåd. Arbejdet som sejllærer kræver først og fremmest erfaring med sejlads, og det har Ann-Sofie Høffner, som begyndte sin sejlkarriere med sine forældre, da hun kun var 3 måneder gammel.

Vær impulsiv og opsøgende

Ann-Sophie Høffner er sikker på, at hun valgte rigtigt, da hun gik efter jobbet på Ranum Efterskole, og hun mener, at det var udadvendthed og frækhed, der banede vejen for drømmejobbet. 

- Mit råd til andre er, at man skal være impulsiv og udadvendt i sin jobsøgning. Jeg har ikke søgt andre jobs siden, fordi jeg har en dejlig arbejdshverdag og får lov til at udvikle mig i jobbet. Og så får jeg lov til at dyrke nogle af mine hobbies i mit arbejde. 

- Men hvis jeg skulle søge et nyt job, ville jeg nok møde personligt op på den pågældende arbejdsplads for at spørge ind til et eventuelt job, fordi jeg tror på, at den personlige kontakt er meget vigtig, slutter Ann-Sophie Høffner, der håber, at hun også om 10 år arbejder på efterskolen.

Stor guide til jobsøgning

Her finder du både en guide til den gode ansøgning, et skarpt CV og den bedste forberedelse til jobsamtalen.