Person sidder ved computer

Sparring gav 7 jobsamtaler og 2 job

Som 57-årig valgte Pia at sige sit job op. Men hendes jobsøgning gav ikke resultater. En samtale med en jobkonsulent i Krifa ændrede imidlertid Pias syn på jobsøgning – og det gav job.
Lars Stig Madsen

Det var vanvittigt, erkender Pia Linda Jørgensen, da hun som 57-årig valgte at sige sit job op. Men det blev kun til fem måneder som ledig. Ikke mindst takket være værdifuld sparring fra Krifa.

Masser af ansøgninger men nul samtaler

- Jeg tog chancen og sagde mit job op. Det var vanvittigt, fortæller Pia, der er kontoruddannet og har arbejdet inden for salg, service og logistik. Hun kastede sig ud i jobsøgningen og fandt mange relevante og spændende stillinger at søge. Men hun kom ikke til en eneste samtale. 

- Jeg kontaktede derfor Krifa, hvor jeg fik en samtale med en af deres jobkonsulenter. På et tidspunkt spurgte hun om, hvorfor jeg skrev min alder på ansøgningerne. Hendes råd var at lade være. Vi fik også talt mit CV igennem. Det var kronologisk bygget op med job og uddannelser og meget langt. I stedet skulle jeg lave et kompetence-CV, der hver gang skulle være tilpasset jobbet, jeg ville søge. 

Derhjemme gik Pia i gang med at omsætte sparringen og de gode råd fra Krifa. Hun fyrede løs med skarpe, målrettede ansøgninger. Og det viste sig snart at give resultat.  

Nok at vælge imellem

- Jeg kom til mange samtaler. Og efter blot fem måneder havde jeg to job på hånden og måtte vælge, fortæller Pia. 

Pia er i dag i fast arbejde - hun valgte i øvrigt jobbet, der ligger i cykelafstand fra, hvor hun bor. Og hun er stadig forbavset over, hvordan hendes jobsøgning tog en kovending.  

- Det ikke at skrive, at jeg er en årgang 1957 og at lave målrettede CV’er på en side, vendte bøtten for mig.

Men Pia havde også nogle rutiner som ledig, hun gerne giver videre.

- Jeg er af natur glad og udadvendt. Men var jeg ikke i godt humør, ringede jeg ikke ud på et job eller for at følge op på en ansøgning. For det kan høres i telefonen, hvordan ens humør har det. Jeg kunne derfor finde på at løbe en tur, inden jeg skulle i gang med opgaverne. Når jeg kom hjem, var jeg mere overskudsagtig og glad.

Pia tror ikke, at arbejdsgivere har tænkt så meget over, at hun ikke skrev alder på sine ansøgninger. 

- Jeg tror mere, at de gerne ville ansætte en medarbejder med ressourcer og én med godt humør. Jeg er ikke altid den udadvendte type. Men jeg kan fyre den af til en jobsamtale. For uanset, om man er introvert eller ekstrovert, er det vigtigt, at man til jobsamtaler er udadvendt, vågen og frisk.

For Pia har det at være ledig betydet dage, hvor det hele var trist.

- Så var det ikke sikkert, det lige var den dag, jeg skulle skrive mange ansøgninger. For man skal fyre den af, når man føler, at potentialet er der, og ikke, når man har en skidt dag.

Samtale om jobsøgning

Som medlem af Krifa kan du booke en samtale hos en af vores jobkonsulenter, som sammen med dig vil gennemgå din ansøgning og CV.