Portræt af Ann-Christina

Ann-Christina søger job: Samtalen motiverede mig

Som jobsøgende kan det være svært at finde ud af, hvad ens kompetencer præcist er. Det oplevede Ann-Christina, da hun blev ledig, og derfor tog hun til en jobskifte- og karrieresamtale hos Krifa.
Lisa Dupont Lehtinen

I Kalundborg bor 37-årige Ann-Christina Agerkvist. Hun har arbejdet som bygningsmaler indtil foråret 2015, hvor hendes arbejdsliv tog en drejning.

Ann-Christina Agerkvist fik vredet sin skulder af led derhjemme og blev sygemeldt, da beskeden fra lægerne lød, at hun ikke kunne fortsætte med at arbejde som bygningsmaler.

- Jeg skulle til at finde ud af, hvad jeg så skulle arbejde med. Det var her, at jobskifte- og karrieresamtalen med konsulenten fra Krifa hjalp mig med, hvordan jeg kunne gribe min situation an, forklarer hun og fortsætter:

- Dét, jeg havde brug for, var at få sat ord på mine kompetencer og finde ud af, hvad mine muligheder for uddannelse er. Det hjalp, at en fagperson kunne hjælpe mig med at reflektere over min situation, siger Ann-Christina Agerkvist.

LÆS OGSÅ: Din guide til en god ansøgning

Både personlig og faglig sparring

Frustrationerne over at være ledig var begyndt at melde sig, og derfor faldt jobskifte- og karrieresamtalen med en konsulent fra Krifa på et tørt sted:

- Jeg fik forklaret mine tanker og ønsker, og da reglerne om uddannelse er ret kringlede, var det rart med en, som kunne forklare det, og som lyttede, siger hun.

Ann-Christina Agerkvist har været i virksomhedspraktik på en teknisk skole, hvor hun opdagede glæden ved at undervise:

- Jeg fandt ud af, at jeg skal ud blandt mennesker igen, men hvordan det bedst kunne lade sig gøre, havde jeg brug for hjælp til at afklare.

Fakta om jobskifte- og karrieresamtalen
  • Samtalen foregår med en af Krifas konsulenter og tager udgangspunkt i din situation og hjælper med at forbedre din arbejdslyst.

  • Samtalen henvender sig til både jobsøgende og personer i job og kan foregå over telefon eller ved personligt møde i din Krifa-afdeling.

  • Samtalen arbejder med det hele menneske for at skabe en tilværelse, hvor der er balance mellem arbejde og privatliv.

  • Du kan tale med os om jobskifte og jobsøgning, uddannelse og kompetenceafklaring eller andet, du har brug for at tale om.

  • Du kan booke en samtale, når du er medlem af Krifa Fagforening.

Læs mere, og bestil din jobskifte-og karrieresamtale her

At finde sin indre motivation

Som jobsøgende kan det være svært at holde motivationen oppe, når der tikker afslag på jobansøgninger ind. For Ann-Christina Agerkvist handlede det især om at få modet tilbage.

- Samtalen motiverede mig og hjalp med at sætte ord på de ting, jeg kan. Som professionel maler bliver man hurtig rutineret, og så kører det bare. Derfor var det vigtigt at få vendt min situation til noget positivt, få skabt positive tanker og begynde at se fremad. Det handlede både om det faglige og personlige, siger hun.

Ann-Christina Agerkvist arbejder nu på at blive folkeskolelærer, hvor hun også kan undervise på teknisk skole og derved trække på sin erfaring som bygningsmaler.

Få en jobskifte- og karrieresamtale

Skal dit arbejdsliv have en ny retning? Få sparring på hvordan, du kommer godt videre i dit arbejdsliv.